Kako će koronavirus utjecati na proizvode i usluge već kupljene u TA NogometTour.hr?

Poštovani klijenti,

Kako će koronavirus utjecati na proizvode i usluge kupljene u TA NogometTour.hr? Ovo je Vaše najčešće pitanje posljednjih dana i tjedana. Stoga smo pripremili osnovni pregled.
Konkretne odgovore na često postavljana pitanja možete pronaći ovdje:

U našoj putničkoj agenciji činimo sve što je moguće za organiziranje nezaboravnih sportskih iskustava, to je naš glavni posao. Oslanjamo se na stručnjake i nadležna tijela za sigurnosna i zdravstvena pitanja u inozemstvu. Tim više od 30 članova naše putničke agencije pomno prati trenutnu situaciju i izjave hrvatskih i međunarodnih vlasti i institucija. Sve se događa stvarno brzo, hektički i širom zemlje na različite načine.

Nakon proglašenja izvanrednog stanja na području Hrvatske Republike i njenog postupnog pooštravanja, primjenjuju se poznate mjere i ograničenja. Međutim, moguće je da će ove informacije možda biti zastarjele za nekoliko sati / dana.

Mogući scenariji Vaše narudžbe ulaznica / putovanja u TA NogometTour.hr:

1. Događaji koji su se trebali održati, ali su odgođeni

To se odnosi na sve utakmice u Europi: ligaška i kupska natjecanja, europska klupska natjecanja (Liga prvaka, Europska liga), državne utakmice (pripremne i kvalifikacijske), ali i inozemna natjecanja.

Važne informacije: do sada nismo vratili uplatu nijednom klijentu za takav događaj (ulaznice / putovanje). To nije moguće jer ni naša TA, niti bilo tko drugi ne može procijeniti sljedeće korake svih zainteresiranih strana (države, nogometni savezi, savezi, ligaška natjecanja, klubovi, zrakoplovne tvrtke, hoteli, osiguravajuća društva, dobavljači itd.). Također ne možemo potvrditi niti najraniji datum na koji ćemo imati relevantnije podatke, kako bi uobičajeno TA trebali postupiti. Čim saznamo odgovore na osnovna pitanja, odmah ćemo kontaktirati svakog klijenta.

2. Događaji koji bi se trebali održati u bliskoj budućnosti (tjedni, mjeseci)

To se odnosi na sve utakmice i događaje koji još nisu službeno odgođeni ili otkazani: ostale utakmice Lige prvaka i Europske lige, biciklizam, tenis, moto utrke i još mnogo toga.

Slično kao i u točki br. 1, situacija je vrlo zbunjujuća i teško je procijeniti najbliži razvoj. Pratimo informacije pažljivo i komuniciramo s partnerima na svim razinama. Mnogo ovdje ovisi i o odlukama najviših državnih vlasti u svakoj zemlji i o globalnoj situaciji u bliskoj budućnosti.

S naše atrane su sve narudžbe i dalje važeće i očekujemo da će se ispoštovati. Svi turistički artikli su potvrđeni i kupljeni od naših dobavljača.

Međutim, ako ne želite čekati, moramo slijediti standardne uvjete otkaza utvrđene u našim Uvjetima i odredbama (https://www.nogomettour.hr/opci-uvjeti-poslovanja/, odjeljak VIII.: Odustajanje od ugovora, otkazivanje putovanja), koji su bili dio Vaše narudžbe i dostupni su na našoj web stranici.

3. Svjetsko prvenstvo u hokeju 2020. u Švicarskoj

Prema trenutnim informacijama, čini se da će Svjetski kup biti otkazan, ali službenici IIHF-a još to nisu službeno potvrdili. Želimo vas ponovo zamoliti, dajte nam vremena. U ovom trenutku ne znamo i ne možemo predvidjeti kako će organizatori postupiti ako ga otkažu. Međutim, bit će brojnih upitnika u vezi s ulaznicama, otkazivanjem / otkazivanjem leta, otkazivanjem masovnih rezervacija u hotelima. To bi pokrenulo veliku lavinu postupnih koraka koje prvo mora riješiti IIHF, a nakon toga i svi ostali – uključujući i nas kao TA.

4. Europsko prvenstvo u Nogometu – EURO 2020

Možda presudan dokaz da je situacija s virusima zaista ozbiljna. Odgoditi tako ogroman događaj kao nogometni EURO jasan je signal svima koji to još nisu u potpunosti shvatili. Dužnosnici UEFA-e i nacionalna udruženja suočavaju se sa izuzetno zahtjevnim logističkim radom u suradnji sa svim zainteresiranim u Europi. Mi kao TA i Vi klijenti kao glavni korisnici ovog proizvoda moramo biti strpljivi ako želimo odgovore na ključna pitanja. To će potrajati neko vrijeme i vjerujemo da ćemo na kraju dočekati odgodjenu nagradu. Međutim, nismo u mogućnosti pružiti Vam više informacija o tome “što dalje”.

Zbog svih četvero gore navedenih točki Vas molimo da budete strpljivi i da razumijete cijelu situaciju. Također Vas molimo da nam pitanja i zahtjeve ponovno ne šaljete više puta. Želimo Vas uvjeriti da sve pratimo i nikoga nećemo zaboraviti.

Kontakt: e-mail: info@nogomettour.hr / obrazac: https://www.nogomettour.hr/kontakt/

Dragi klijenti, turizam, kao i mnogi drugi sektori, vjerojatno proživljava najgore trenutke u modernoj ljudskoj povijesti. Zbog toga cijenimo svakog od Vas koji je koristio naše usluge u prošlosti ili ih je namjeravao koristiti u budućnosti. Vjerujemo da ćete zadržati naklonjenost prema nama u ovim teškim vremenima, zajednički ćemo spasiti turizam. Budite mirni, slijedite upute i budite na sigurnome. Dozvolite za kraj umjesto zahvale, želju ili preporuku prema Vama:

Ne otkazujte svoje narudžbe i putovanja u turističkim agencijama, prenesite ih za novi termin. To će podržati turizam, tako da ćemo Vam ponovno moći ponuditi nezaboravna iskustva.