Ne igram rulet, ali uvijek biram crveno.

Kako opisati sinoćnju pobjedu Liverpoola u jednoj rečenici? Mislim da je parola “We are Liverpool” obuhvatila svaki smisao nogometa, smisao postojanja jednog nogometnog kluba, njegove duše i onoga zašto ljudi toliko vole loptu i jedan nogometni klub.

Utakmica koja je odigrana sinoć možda i najbolje opisuje osjećaje koje jedan nogometni navijač može proživiti u samo tjedan dana, te dokazuje da nogomet nije igra za one sa slabim srcem.

Navijači popularnih “Scousers-a” se još uvijek sjećaju istanbulskog finala iz 2005. godine a sinoć je još jednom dokazano da u nogometu ništa nije nemoguće sve dok se utakmica ne završi.

U Engleskom Premiership-u se ovaj vikend igra zadnje kolo, Brighton dočekuje Manchester City a Liverpool Wolverhampton. Sinoć je dokazano da se još uvijek može vjerovati u ljepotu igre i njenu nepredvidivost. Večeras se išćekuje i protivnik “redsa” u madridskom finalu. 

Da li Liverpool nakon turbulentne sezone može do dva trofeja ili neće stići ni do jednog? Ostaje da vidimo. Ali jedno je sigurno, svaki navijač Liverpoola je ove godine doživio ono zbog čega se nogomet voli a to je borba do zadnjeg trenutka bez obzira kako se utakmica završi.

“Never give up”