Taktičko nadmudrivanje godine na “Teatru snova”

Jučer se u Engleskom Premiership-u igrala po mnogima najvažnija utakmica sezone. Scousersi su izgubili bodovnu razliku, dok su “Crveni đavoli” u naglom usponu forme. Prije početka jučerašnje utakmice Liverpool se nakon dugo vremena ove sezone nalazio na drugom mjestu premijerligaške tabele s jednakim brojem bodova kao Manchester City ali s utakmicom manje, dok je bodovni zaostatak Uniteda iznosio 14 bodova.

Šta reći o jučerašnjoj utakmici između dva najveća Engleska rivala? Sigurno da su utakmicu velikim dijelom obilježile rane povrede na obe strane, s tim da je Unitedova lista povrijeđenih bila puno veća i u nastavku utakmice su ostali bez prava na izmjene. Liverpool je imao par dana prije tešku utakmicu protiv Bayerna u Ligi Prvaka i cijelo vrijeme je ekipa Jurgena Kloppa djelovala kao da je došla da ne primi pogodak i da ako se ukaže prilika postigne pogodak. S druge strane United je u startu utakmice kao što smo napisali na početku doživio ne očekivane povrede i do kraja utakmice je također igrao s velikom dozom opreza. Pravi Engleski derbi, pun borbenosti, tvrdih i beskompromisnih startova kao i taktičkog nadmudrivanja. Na kraju se Liverpool vratio na prvo mjesto na tabeli gdje dočekuje završnicu sezone, nakon “utakmice sezone” što ovaj derbi sigurno za navijače oba kluba sigurno jeste.

Šta nas očekuje u nastavku Premiershipa?

Liverpool se nalazi na prvom mjestu na tabeli sa 66 bodova, dok drugoplasirani Manchester City ima 65 bodova ali mnogo bolju gol razliku i raspored do kraja sezone. Ne treba zaboraviti ni trećeplasirani Tottenham kojem se nakon duže povrede u sastav vraća Harry Kane, Spursi na svom kontu imaju 60 bodova.

Da li će Liverpool izdržati do kraja ili će Premiership osvojiti ponovo Manchester City, ostaje da vidimo.

Preporučeno putovanje: Manchester United – Mancheser City