FAQ

Šta je uključeno u cijenu putovanja?

U cijenu kompletnog putovanja avionom uključeni su: Povratna avionska karta sa svim taksama, smještaj u hotelu sa tri zvjezdice (min. 1 noć – prema zahtjevima i potrebama može i više noći), ulaznica osnovne kategorije prema dostupnosti na stadionu (najčešće iza gola), uslugu delegata koji govori Hrvatski jezik.

Šta je u cijeni ulaznice?

U cijenu je uključena ulaznica osnovne kategorije za jednu osobu, prema dostupnosti na stadionu, najčešće iza gola. Ulaznicu sa mjestom prema Vašoj želji je moguće obezbjediti uz nadoplatu ili će cijene biti navedene na ponudi koju ćete dobiti putem emaila. Cijena nadoplate uvijek zavisi od konkretne utakmice, njene atraktivnosti i važnosti.

Koja je ulaznica u cijeni putovanja?

U ponudi je uvijek ulaznica osnovne kategorije. U zavisnosti od konkretne utakmice i dostupnosti, u ovoj kategoriji može biti navedena ulaznica za sve sektore. Ulaznice viših kategorija u dijelove stadiona koje sami izaberete možemo obezbjediti uz nadoplatu, sa kojom ćemo Vas upoznati prilikom dostavljanja ponude za putovanje ili u daljoj komunikaciji. Cijena nadoplate uvijek zavisi od konkretne utakmice, atraktivnosti i važnosti. Kategorije ulaznica su navedene kod putovanja na web stranici.

Zašto se cijena putovanja na web stranici mijenja?

Najčešće zbog cijene avionskih karata, koje se mogu promijeniti u toku sata ili dana. Cijene se povečavaju kako se datum putovanja približava, zato je najbolje putovanje dogovoriti što ranije.

Zašto je cijena putovanja na web stranici drugačija od one koju ste mi poslali u ponudi?

Zato što cijene putovanja na web stranici su uvijek postavljene sa predznakom „od“. Trudimo se da budu što preciznije, međutim na konačnu cijenu utječe mnogo faktora (mjesto polaska/povratka, zrakoplovna karta, smještaj, kategorija ulaznice itd.) , koje proizlaze iz konkretnih zahtjeva klijenta. Svaku ponudu kreiramo individualno kako bi mogli zadovoljiti svakog klijenta.

Do kada vrijedi cijena navedena na web stranici?

To nije moguće tačno odrediti. Cijene se mijenjaju prema cijenama zrakoplovnih karata, smještaja, ulaznica i zahtjevima klijenta.

Kada se treba prijaviti za putovanje?

Kod putovanja na sportska dešavanja većinom ne važi popularni „last minute“ ili narudžba u zadnji trenutak. Kod nas važi suprotno, što prije rezervišete putovanje, cijena će biti niža. Prestižna i najpoznatija sportska dešavanja mogu biti rasprodana i nekoliko mjeseci unaprijed. Veoma je teško i mnogo skuplje zadovoljiti zahtjeve klijenta par dana prije utakmice, turnira ili akcije.

Kako se mogu prijaviti za putovanje?

Najjednostavniji i najbolji način je da ispunite neobavezni zahtjev za ponudu odabranog putovanja ili da pošaljete email sa zahtjevom za ponudu na info@nogomettour.hr . Kontaktirati nas možete i putem telefona na brojeve navedene u sekciji „Kontakt“.

Šta treba navesti u neobaveznom formularu?

Najbolje je navesti što više informacija o tome šta Vas konkretno interesuje, kako bi mi mogli pripremiti ponudu prema Vašim zahtjevima. Važno je prije svega navesti datum i mjesto polaska/povratka, broj ljudi, broj noći, kategorija hotela, kategorija ulaznice, transfer i ostale specijalne zahtjeve.

Šta se dešava nakon što ispunite neobavezni formular?

U okviru naredna 24 sata ili u praksi mnogo ranije će Vas kontaktirati putem emaila ili telefona naš radnik. Ukoliko ste naveli sve potrebne zahtjeve, odmah ćemo Vam poslati osnovnu ponudu za putovanje.

Da li je cijena putovanja navedena u osnovnoj ponudi konačna?

Da, cijena navedena u ponudi koju smo Vam poslali na email je konačna i bez dodatnih skrivenih troškova.

Koliko dugo važi cijena putovanja navedena u osnovnoj ponudi?

Cijenu putovanja garantujemo na dan kada pošaljemo ponudu. Iz razloga što cijene zrakoplovne karte, hotela, ulaznice se mogu zbog raznih faktora mijenjati, u slučaju interesovanja u narednim danima moramo cijene uvijek provjeriti.

Šta moram uraditi ukoliko sam zainteresovan/a za obaveznu ponudu?

U slučaju da želite rezervisati svoje putovanje odmah, potrebni su nam Vaši podaci kako bi mogli pripremiti fakturu. Podaci za fakturu kod fizičkih lica su ime, prezime i adresa. Kod pravnih lica potrebni su podaci o firmi (PDV i ID broj, broj žiro računa, naziv i adresa banke). Ukoliko nam pošaljete podatke odmah ćemo Vam dostaviti fakturu putem emaila.

Do kada je potrebno platiti fakturu?

Fakturu bi trebali platiti što prije, idealno na dan kada Vam istu dostavimo putem emaila. Ukoliko je ne platite u toku dana, moguće je da dođe do izmjene cijene putovanja. U tom slučaju ćemo biti primorani poslati Vam novu ponudu i fakturu.

Na koji način se može izvršiti plačanje fakture?

Nakon što Vam pošaljemo fakturu, plačanje možete izvršiti kod nas u kancelariji gotovinom, uplatom na neki od naših bankovnih računa ili na putem internet bankarstva.

Može li se platiti karticom u Vašoj kancelariji?

Plačanje karticom u našoj kancelariji nije moguće.

Kada i na koji način ću dobiti instrukcije za putovanje?

O detaljima putovanja ćemo Vas obavjestiti 7 do 10 dana prije datuma putovanja putem emaila. Naravno da nas možete uvijek kontaktirati putem emaila ili telefona i informisati se o svim detaljima putovanja koji Vas zanimaju.

Kada ću dobiti avionsku kartu i ostale potrebne dokumente vezane za putovanje?

Zrakoplovnu kartu ćete dobiti u elektronskoj formi putem emaila ili direktno na aerodromu. Sve ovisi o tome o kojem se konkretno putovanju, destinaciji ili avio kompaniji radi. Ostale dokumente (vaučer za hotel, osiguranje itd…) ćete dobiti putem emaila ili direktno na aerodromu prije leta.

Gdje i kada ću dobiti ulaznice?

Uvijek zavisi od konkretne utakmice ili putovanja. U većini slučajeva će Vam ih dostaviti naš kolega delegat nakon dolaska na destinaciju ili će Vas čekati na recepciji hotela u koverti sa Vašim imenom. To je provjeren i najsigurniji mogući način. U nekim slučajevima možete preuzeti ulaznice direktno kod nas u kancelariji nekoliko dana prije utakmice.

Koji su mi dokumenti potrebni?

Naša putovanja su u večini slučajeva u zemljama EU tako da Vam je potreban pasoš, u slučaju putovanja u Englesku potrebna je i viza, u tom slučaju na zahtjev nudimo i asistenciju, ukoliko smatrate da Vam je potrebna.

Na putovanje idem sam, da li ste u mogućnosti obezbjediti jednokrevetnu sobu?

U cijeni putovanja je uvijek uračunat smještaj u dvokrevetnoj sobi. Uz nadoplatu možemo obezbjediti smještaj u jednokrevetnoj sobi ili Vas u slučaju interesovanja možemo smjestiti u dvokrevetnu sobu sa drugim klijentom koji također putuje sam ili u neparnom broju. Upozoravamo Vas da ne možemo snositi odgovornost za ponašanje, higijenu i stavove cimera.

Na putovanje idemo u neparnom broju. Da li je to problem kod smještaja?

U cijenu putovanja je uvijek uračunat smještaj u dvokrevetnoj sobi. U stanju smo osigurati smještaj za sve brojeve putnika. Potrebno je računati da većina hotela koje koristimo nudi samo dvokrevetne sobe.

Odakle se leti na putovanja?

Sve zavisi od mjesta polaska/povratka konkretnog klijenta ili destinacije na koju se putuje. Putujemo iz Sarajeva, Mostara, Tuzle, Zagreba, Splita, Dubrovnika, Zadra, Beograda ili Podgorice.

U kojem dijelu grada se nalazi hotel?

Sarađujemo sa raznim hotelima u raznim mjestima. Prioritetno nudimo hotele sa 3*, koji imaju odličan položaj u gradu i nalaze se u blizini centra i stadiona. U blizini hotela se uvijek nalazi javni prevoz. Na zahtjev klijenta smo uvijek u stanju obezbjediti hotel po želji.

Šta se dešava kada je u pitanju ishrana?

Ishrana u toku putovanja je individualna. Možemo Vam obezbjediti doručak ili večeru u hotelu, preporučiti Vam dobre restorane u konkretnim destinacijama prema Vašim željama. Ukoliko želite da Vam doručak u hotelu bude uračunat u cijenu putovanja, potrebno je da nam to naglasite prije rezervacije.

Koliko je novca potrebno nositi na putovanje?

Iznos novca koji se nosi na putovanje se ostavlja svakom klijentu na izbor. Zavisi od Vaših mogućnosti, životnog stila i standarda. Na većini mjesta se može plačati karticom, ali preporučujemo određeni iznos novca da ponesete i u gotovini. Naprimjer zbog osvježenja na stadionu.

Šta mogu/ ne mogu ponijeti sa sobom na stadion?

Na stadion preporučujemo da ponesete samo one stvari koje Vam zaista trebaju. Kao što su novčanik, dokumenti i naravno ulaznica. Na većinu stadiona je moguće unositi fotoaparat normalnih razmjera. Zabranjeni su aparati sa velikim objektivima. Na većinu stadiona je moguće ponijeti malu torbu ili ruksak. Na ulazu svi posjetioci individualno prolaze pretres, organizatori Vas uvijek mogu zamoliti da im pokažete sadržaj koji se nalazi u torbi ili ruksaku.

Kada trebam biti na stadionu?

Preporučujemo biti na stadionu otprilike sat prije početka utakmice. U večini slučajeva, kapije stadiona se otvaraju dva sata prije početka utakmice. Zavisi individualno od svakog klijenta kada želi biti na stadionu. Domaći navijači uglavnom na stadion dolaze na stadion u zadnji trenutak, ukoliko želite izbjeći gužvu preporučujemo da na stadion ulazite ranije.

Kako trebam doći do stadiona?

Preporučujemo biti na stadionu otprilike sat prije početka utakmice. U večini slučajeva, kapije stadiona se otvaraju dva sata prije početka utakmice. Zavisi individualno od svakog klijenta kada želi biti na stadionu. Domaći navijači uglavnom na stadion dolaze na stadion u zadnji trenutak, ukoliko želite izbjeći gužvu preporučujemo da na stadion ulazite ranije.

Gdje sjedim na stadionu?

Svaka ulaznica je označena preciznim brojem sektora, reda i mjesta. U svakom slučaju će Vam uvijek rado pomoći neko od organizatora na stadionu.

Idem na utakmicu sa prijateljem ili ekipom, hoćemo li sjediti jedni pored drugih?

Za svaku utakmicu garantujemo dvije ulaznice sa zajedničkim mjestima. U slučaju veće grupe se uvijek trudimo osigurati mjesta za cijelu grupu, ali nismo u mogućnosti to garantovati za svaku utakmicu. U slučaju da klijent traži tri zajedničke ulaznice (pet, sedam ili neki drugi neparan broj), u ovom slučaju smo ih u stanju osigurati uz nadoplatu.

Da li je moguć obilazak stadiona?

Obilazak stadiona se obično dešava u danima kada se ne igraju utakmice. Ulaznicu za obilazak smo Vam u mogućnosti obezbjediti unaprijed ili je možete kupiti na licu mjesta.

Koji je program putovanja?

Program putovanja je večinom individualan. Glavna tačka programa je naravno posjeta utakmici. Osim toga u stanju smo klijentima napraviti programa prema njegovim željama i zahtjevima i onome što ga stvarno interesuje.

Da li će delegat biti s nama tokom cijelog putovanja?

Delegat leti s grupom direktno sa aerodroma ili će čekati na aerodromu u mjestu odigravanja utakmice ili u hotelu. Ovo pitanje uvijek zavisi od konkretne utakmice/putovanja i destinacije. Delegat će obezbjediti da transfer sa aerodroma u hotel protekne bez problema, smjestiti će putnike u hotel, uručiti ulaznice, prenijeti osnovne informacije o gradu i prevozu na stadion. Ukoliko neko od putnika želi obilazak grada, delegat će obezbjediti vodića, preporučiti će Vam kvalitetne restorane ili će Vas uputiti na neke druge zanimljivosti.

Moram li u toku cijele utakmice biti uz delegata?

Apsolutno ne. Klijenti imaju apsolutnu slobodu i službe delegata koriste prema svojim potrebama. Na osnovu zahtjeva, dogovora ili u najhitnijim slučajevima.

Moram li se osigurati prije putovanja?

U osnovnoj cijeni putovanja nije uračunato osiguranje. Preporučujemo naknadno naručiti ekskluzivno, nadstandardno Putničko zdravstveno osiguranje po cijeni od 20 kn/dan. Pogodnost ovog osiguranja jeste prije svega storno putovanja do 90% od cijene putovanja. Osiguranje je pripremljeno specijalno za putovanja na sportska dešavanja.

Želim da idem na Vaše putovanje ali želim da letim prije/kasnije. Da li je to moguće?

Podaci koji su navedeni kod putovanja ne moraju uvijek biti definitivni. Odlazak i dolazak ćemo uvijek rado korigovati prema Vašim željama. Važno je da uvijek na vrijeme stignete na utakmicu.

Želim da idem na utakmicu/akciju koju nemate u ponudi. Da li ste u mogućnosti pripremiti putovanje?

Da, u mogućnosti smo pripremiti Vam putovanje na bilo koju utakmicu, sportsku ili kulturnu manifestaciju svuda po svijetu tačno prema Vašim željama i zahtjevima.

Želim putovanje/ulaznicu uručiti kao poklon. Da li je moguće kupiti poklon vaučer?

Svako putovanje ili ulaznicu iz naše ponude možete pokloniti u formi poklon vaučera za rođendan, godišnjicu braka, Valentinovo, promociju, važnom klijentu ili važnom poslovnom partneru. Šansa vidjeti svoju ekipu uživo i doživiti jedinstvenu atmosferu na rasprodanom stadionu je san svakog ljubitelja fudbala, poklon vaučere ćemo Vam uraditi po mjeri. Ukoliko ne želite kupiti konkretno putovanje, poklonite poklon vaučer u kojem iznosu želite. Poklon vaučeri su proizvedeni od kvalitetnog papira sa dizajnom i tekstom prema Vašim željama.

Imate li katalog/brošuru s pregledom Vašim putovanja?

Naravno, katalog usluga Vam je na dispoziciji. Možemo Vam ga poslati na upit ili ga možete potražiti u nekoj od partnerskih turističkih agencija širom Bosne i Hercegovine. Kompletan asortiman, aktualne cijene i dostupnost putovanja su uvijek navedeni na našoj web stranici.