AC Milan – Bologna

Želite posjetiti šarmantnu Italiju, i vidjeti neodoljivi Milano i utakmicu Milana, onda ste na pravom mjestu?!  NogometTour.hr Vas vodi u Italiju na utakmicu Milana na nezaboravan provod.

Putovanje na utakmicu milanskog AC u Milanu s NogometTour.hr uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu do Milana (uključene aerodromske takse)
 • Smještaj 3 noći u odlično lociranom hotelu sa 3*
 • Ulaznicu osnovne kategorije – više kategorije uz nadoplatu
 • Uslugu delegata koji govori Hrvatski jezik (*Za grupe iznad 15 ljudi, za manje grupe uz zahtjev)
  • Za sportskim akcijama po cijelom svijetu putujemo od 2008. godine. Na grupnim putovanjima našim klijentima na usluzi kada su u pitanju stvari vezane uz organizaciju i logistiku uvijek stoje iskusni delegati, za turističke posjete znamenitostima smo uvijek spremni obezbjediti turističkog vodića. Reference / o nama
  •  Info linija non stop

Preporučeni program putovanja (u slučaju da utakmica bude u subotu) :

Nedjelja: Let za Milan i smještaj u hotelu.

Ponedeljak : Dopunski program: Posjeta lokalnih atrakcija . Utakmica AC Milan – Bologna.

Utorak:  Dopunski program: Posjeta centra i spomenika.

Posjeta stadionu, obilazak klupskog muzeja i kupovina u FAN SHOP-u

Srijeda: Odjava iz hotela i zajednički program. Transfer na aerodrom i povratak na odredište..

*program će biti konačan najkasnije 7 dana prije utakmice

Milano – glavni grad mode i ljepote

Milano je glavni grad Lombardije i pored atraktivnog nogometa nudi mnogo mogućnosti za neki izlet prije utakmice i bila bi velika šteta ne posjetiti neku od njegovih ljepota. Grad je ekonomski i kulturni centar Italije i naravno glavni grad svjetske mode. Dosadi u Milanu nema mjesta.

Naši vodići će rado pripremiti program prema Vašim zahtjevima. Sa sigurnošću se možete osloniti na preporuke naših delegata. Sigurno u preporukama neće nedostajati svjetski poznati milanski Dom koji iz daljine svijetli svojom bijelom bojom zato što je u cjelosti izgrađen od mramora. Mi Vam preporučujemo da nakon klasičnog obilaska posjetite i terasu jer na ljepši pogled n Milano nećete naići.

Ako Vas zanima muzika onda bi bio grijeh ne posjetiti najpoznatiji operski Dom na svijetu – La Scalu. Od 1778.godine u svojim prostorijama prihvata ljude koji vole klasičnu muziku i na njenu pozornicu izlaze najveće svjetske operne zvijezde. Možda budete imali sreće pa neku od zvijezda sretnete u nekom od lokalnih barova.

Ukoliko Vas znamenitosti ne zanimaju ili ste poveli partnera, Milano nudi i druge razonode. Milano je prijestolnica mode i u gradu možete pronaći mnogo poznatih modnih galerija. Prema našem mišljenju najbolja je Galleria Vittorioo Emanuelle II. Možete u njemu pronaći najekskluzivnije butike svih slavnih modnih dizajnera i brendova. Osim kupovine će Vas očarati predivna arhitektura pasaža ove galerije. Italijani jednostavno vole ljepotu.

Kada se budete htjeli odmoriti od svega Milano će vam ponovo pružiti ruku pomoći. Na raspolaganju Vam je veliki broj predivnih parkova gdje ćete se savršeno opustiti. Najpoznatiji su Parco Sempione i Parco nord, ali pored njih i ostala mjesta za odmor Vas neće razočarati.

Glavna tačka programa će Vam biti San Siro. Dom oba milanska kluba bez razmišljanja spada u najpoznatije objekte u gradu koji i pored savršenog nogometa nudi i multifunkcionalne prostore u kojima možete pronaći FAN zonu, FAN shop svog omiljenog kluba i na licu mjesta ćemo Vas uvijek rado posavjetovati gdje možete pojesti savršenu pizzu.

Putujte s nama u Milano na izlet i uvjerite se da bolji doživljaj od ovoga ne postoji.

Pripremamo specijalno putovanja po Vašoj mjeri, to je naša specijalnost.

 

 KONTAKTIRAJTE NAS

Mišljenje klijenata o putovanjima AC Milan

Iskustva su individualna i mogu se razlikovati.

 • Dojam sa utakmice je bio odličan, u obe utakmice smo uživali jer smo putovali na dvomeč. Predivni Camp Nou i naelektrisana atmosfera na San Siro stadionu na utakmici Lige prvaka. Organizaciji također nema zamjerki, zadovoljni smo svim pruženim sadržajima. Radujemo se sljedećim utakmicama. HVALA!
  Jakub Zdenek | AC Milan- FC Barcelona
 • Najteže je bilo izabrati iz široke ponude fudbalskih utakmica onu pravu. Poslije toga sve je proteklo bez ikakvih problema, instrukcije su bile tačne, prevoz bez problema i predivan fudbalski doživljaj je bio zagarantovan. Zahvaljujemo puno, sa bratom sam maksimalno uživao. Pozdravljam sve momke iz Fudbaltour i radujemo se sljedećem putovanju
  Oldirch Beniček | AC Milan-AS Roma

O klubovima

AC Milan

Klub je osnovan 1899. godine pod imenom Milan Cricket and Football Club od strane Engleza Alfreda Edwardsa i Herberta Kiplina. U njihovu čast klub dobiva ime Milan (kako Englezi zovu grad Milano). Biraju se crveno-crni dresovi, da bi se istakla želja, žestina i velika borbenost ekipe. U prošlosti su za AC Milan navijali pripadnici radničke klase i imigranti sa juga Italije, danas je ovaj klub jedan od najpopularnijih na svijetu. Nakon što su se Rossoneri početkom 80-ih godina našli u krizi kada su čak igrali u Serii B, 1986. godine slavni klub kupuje poznati biznismen Silvio Berlusconi. Tada počinje i nova era kluba sa San Sira. Berlusconi vuče poteze koji su Milan vratili na staze stare slave. U Berlusconijevoj eri AC Milan je osvojio osam naslova prvaka Italije, jedan kup Italije, sedam superkupova Italije, pet puta Ligu Prvaka, pet UEFA superkupova, dva Interkontinentalna kupa, FIFA svjetsko klubsko prvenstvo. Berlusconi prodaje AC Milan 2017. godine kineskom biznismenu Yonghong Li-u. Stadion San Siro je otvoren 1926. godine, stadion je sagradio AC Milan na čelu sa Pierom Pirreli-em.