Arsenal – Chelsea

Želite doživiti atmosferu utakmice Arsenala uživo? Onda ste na pravom mjestu, NogometTour.hr Vas vodi u London.

Putovanje avionom na utakmicu Arsenal – Chelsea  uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu do Londona (uključene aerodromske takse)
 • Smještaj 3 noći u odlično lociranom hotelu sa 3*
 • Ulaznicu osnovne kategorije – više kategorije uz nadoplatu
 • Uslugu delegata koji govori BHS jezik (*Za grupe iznad 15 ljudi, za manje grupe uz zahtjev)
  • Za sportskim akcijama po cijelom svijetu putujemo od 2008. godine. Na grupnim putovanjima našim klijentima na usluzi kada su u pitanju stvari vezane uz organizaciju i logistiku uvijek stoje iskusni delegati, za turističke posjete znamenitostima smo uvijek spremni obezbjediti turističkog vodića. Reference / O nama
 • Info linija non stop

Pretpostavljeni program putovanja (u slučaju odigravanja utakmice u subotu):

Subota: Odlazak iz Ljubljanje. Po dolasku, transfer u hotel i smještaj. Slobodan/zajednički program. Nakon toga individualni/zajednički odlazak na utakmicu. Poslije utakmice slobodan program.

Nedjelja: Dopunski program: Razgledavanje centra grada i znamenitosti (npr.Buckinghamska palata, Big Ben, Trafalgar Square, Covent Garden, Tower Bridge itd.). Razgledavanje stadiona, posjeta klubskog muzeja, kupovina u oficijalnom FAN shopu.

Ponedjeljak: Odjava iz hotela i slobodan/zajednički program. Nakon toga transfer na aerodrom i povratak.

*Program će biti preciziran najkasnije sedam dana prije putovanja.

Ne možete se sa svojom ljepšom polovinom dogovoriti gdje želite na izlet jer vi volite fudbal a ona kulturu? Da li ste posjetili London?

Glavni grad nogometa

Probajte putovati s nama. Samo u Premier Ligi trenutno nastupaju Tottenham, Chelsea, Arsenal, West Ham i Crystal Palace, što je više od četvrtine svih klubova u najjačem takmičenju na ostrvu.

Ukoliko Vam to nije dovoljno u nižim ligama možete pronaći QPR, Fulham, legendarni Millwal i mnogo drugih klubova iz okoline.

U toku višednevne posjete gradu, u mogućnosti ste posjetiti više fudbalskih utakmica koje Vam garantuju da ćete uživati u atmosferi koja postoji samo na nogometnim stadionima u Engleskoj. Naravno sa izborom i rezervacijom ulaznica ćemo Vam rado pomoći.

Obećali smo Vam i kulturu. Budući da putujete u britansku metropolu, bogatu turističkim atrakcijama, koja broji 9 miliona stanovnika, o kulturi je bespotrebno pisati. Gdje god da krenete naići ćete na neki od poznatih spomenika. Buckinghamska palata sa Trafalgarskim Trgom, Westminsterska opatija s Big Benom, London Eye ili Tower Bridge, turiste će očarati toliko da će usput zauzeti  veliki dio memorijske kartice na Vašem aparatu. Čuvajte je i za fudbal.

Budete li trebali razgledavanje stadiona Vašeg omiljenog kluba, rado ćemo Vam pomoći. Upoznati ćemo Vas sa historijom u klubskom muzeju, poslije toga se možete radovati kupovinom suvenira u oficijalnom FAN shopu.

Malo? Želite li doživjeti nešto drugo? Nije problem, London nudi bezbroj atrakcija i naš tim će Vam uvijek pripremiti posjetu odabranog mjesta i pobrinuti se za to da budete bez brige.

Želite putovati u London? Kontaktirajte nas.

 

Mišljenje klijenata o putovanjima Arsenal, Chelsea

Iskustva su individualna i mogu se razlikovati.

 • Ovim putem bih vam se želio zahvaliti za ovaj izlet. Cijeli put je protekao bez ikakvih problema. Zahvaljujući detaljnim informacijama svugdje smo stigli na vrijeme. Imali smo dosta vremena da obiđemo London. Osjećaj na utakmici je bio neopisiv, "pobijedili smo", atmosfera je bila nevjerovatna. Još jednom hvala, ispunili ste moj fudbalski san! Sigurne preporuke svima.
  Tomaš Karba | Chelsea-Arsenal
 • Doživljaj fantastičan. Kada je u pitanju organizacija cijelog putovanja, prije ovog izleta i u toku izleta od strane ove kompanije moramo vam dati apsolutnu "peticu". Na aerodromu nas je dočekao taksista "Richard", spreman pomoći do kraja. Smještaj Best Wester u Highboury u koji nam je delegat dostavio karte noć prije utakmice je bio odličan. Ukupni dojam sa ovog putovanja je maksimalno zadovoljstvo. S mirnom savijesti agenciiju toplo preporučujem.
  Petr Krafčik | Arsenal-Burnley

O klubovima

Arsenal

Radnici tvornice oružja Royal Arsenal u Woolwichu 1886. godine osnivaju klub po imenu Dial Square, no klub je ubrzo nakon osnivanja promijenio ime kluba u Royal Arsenal, nakon ulaska u u profesionalne vode klub je preimenovan u Woolwich Arsenal. U prvu ligu ulaze 1904. godine, međutim niska posjećenost značila je za "Topnike" finansijsku krizu. Nakon ispadanja u drugu ligu 1933. godine se klub seli na novi stadion u sjevernom Londonu, legendarni Highbury. Naredne godine izbacuju Woolwich iz imena. Arsenal završava na 1919. godine na petom mjestu ali ipak postiže plasman u Prvu ligu ispred ljutog rivala Tottenhama, od tada datira veliko rivalstvo ovih klubova. Arsenal se na Highbury-u zadržao do 2006. godine kada prelazi na novi Emirates stadium. Era Arsena Wengera se dijeli na dva dijela, ovaj prvi je bio mnogo uspješniji , u drugoj polovini se klub našao u problemima kako zadržati najbolje igrače koji odlaze za boljim uslovima. Ali to ne znači da Arsenal ne igra dopadljiv fudbal. "Topnici" su uvijek poslastica za fudbalske sladokusce.

Chelsea

Chelsea FC je osnovan 1905. godine u pubu po imenu The Rising Sun. Prvi put prvak Engleske Chelsea je postao u sezoni 1954./1955. . Jeste li znali da je stadion Stamford Bridge otvoren još 28.4.1877. godine, mnogo prije nego što su braća Joseph i Gus Mear došli na ideju da osnuju Chelsea FC. Stadion je prvenstveno namijenjen za Londonski atletički klub, koji se našao 1904. godine u finansijskim problemima i nakon toga su braća Mears stadion kupili. Za što im je bio stadion bez fudbalskog kluba, i tako je nastao Chelsea FC. Nova era Chelsea FC se dešava od 2003. godine kada je "plave" sa Stamford Bridge-a kupio Ruski milijarder Roman Abramovič. Era Romana Abramoviča najuspješnija je u historiji Chelsea FC