AS Roma – AC Milan

Želite posjetiti šarmantnu Italiju, i vidjeti jedan od svjetskih dragulja Rim i utakmicu Rome, onda ste na pravom mjestu?!  NogometTour.hr Vas vodi u Italiju na utakmicu Rome i na nezaboravan provod.

Putovanje sa NogometTour.hr  na utakmicu AS Roma u Rimu uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu do Rima (uključene aerodromske takse)
 • Smještaj 3 noći u odlično lociranom hotelu sa 3*
 • Ulaznicu osnovne kategorije – više kategorije uz nadoplatu
 • Uslugu delegata koji govori BHS jezik (*Za grupe iznad 15 ljudi, za manje grupe uz zahtjev)
  • Za sportskim akcijama po cijelom svijetu putujemo od 2008. godine. Na grupnim putovanjima našim klijentima na usluzi kada su u pitanju stvari vezane uz organizaciju i logistiku uvijek stoje iskusni delegati, za turističke posjete znamenitostima smo uvijek spremni obezbjediti turističkog vodića. Reference / O nama
 • Info linija non stop

Preporučeni program putovanja (u slučaju da utakmica bude u nedelju) :

Petak: Let za Rim i smještaj u hotelu.

Subota : Dopunski program: Posjeta lokalnih atrakcija u Rimu.

Nedelja:  Dopunski program: Posjeta centra i spomenika.

Posjeta stadionu, obilazak klupskog muzeja i kupovina u FAN SHOP-u

Ponedeljak: Odjava iz hotela i zajednički program. Transfer na aerodrom i povratak na odredište.

Želite putovati u Rim? Kontaktirajte nas.

Mišljenje klijenata o putovanjima Roma, AC Milan

Iskustva su individualna i mogu se razlikovati.

 • Bio sam na utakmici Napoli-Roma i sa ovim putovanjem sam bio jako zadovoljan. Imao sam dobro mjesto s odličnim pogledom. Organizacijski se agencija za sve učesnike odlično pobrinula a ja sam imao mogućnost drugi dan otići na izlet i vidjeti Vezuv i Pompej. Toplo preporučujem.
  Branislav Šaly | Napoli-AS Roma
 • Najteže je bilo izabrati iz široke ponude fudbalskih utakmica onu pravu. Poslije toga sve je proteklo bez ikakvih problema, instrukcije su bile tačne, prevoz bez problema i predivan fudbalski doživljaj je bio zagarantovan. Zahvaljujemo puno, sa bratom sam maksimalno uživao. Pozdravljam sve momke iz Fudbaltour i radujemo se sljedećem putovanju
  Oldirch Beniček | AC Milan-AS Roma

O klubovima

Roma

Associazione Sportiva Roma (obično samo AS Roma ili samo Roma) je italijanski fudbalski klub sa sjedištem u Rimu. Roma je osnovana 1927. godine spajanjem više klubova i od tada se takmiči u prvoj italijanskoj ligi, sa izuzetkom sezone 1951/52. Roma je bila šampion Italije tri puta (1941/42, 1982/83 i 2000/2001), osvojila je Italijanski kup devet puta i dva puta Italijanski superkup. Na evropskoj sceni, popularna Vučica je osvojila Kup velesajamskih gradova (1960/61), izgubili su u dramatičnoj završnici izvođenjem jedanaesteraca Kup prvaka protiv Liverpoola u sezoni 1983/84, te su izgubili finale Kupa UEFA (današnje Evropske lige) protiv Intera u sezoni 1990/91.

AC Milan

Klub je osnovan 1899. godine pod imenom Milan Cricket and Football Club od strane Engleza Alfreda Edwardsa i Herberta Kiplina. U njihovu čast klub dobiva ime Milan (kako Englezi zovu grad Milano). Biraju se crveno-crni dresovi, da bi se istakla želja, žestina i velika borbenost ekipe. U prošlosti su za AC Milan navijali pripadnici radničke klase i imigranti sa juga Italije, danas je ovaj klub jedan od najpopularnijih na svijetu. Nakon što su se Rossoneri početkom 80-ih godina našli u krizi kada su čak igrali u Serii B, 1986. godine slavni klub kupuje poznati biznismen Silvio Berlusconi. Tada počinje i nova era kluba sa San Sira. Berlusconi vuče poteze koji su Milan vratili na staze stare slave. U Berlusconijevoj eri AC Milan je osvojio osam naslova prvaka Italije, jedan kup Italije, sedam superkupova Italije, pet puta Ligu Prvaka, pet UEFA superkupova, dva Interkontinentalna kupa, FIFA svjetsko klubsko prvenstvo. Berlusconi prodaje AC Milan 2017. godine kineskom biznismenu Yonghong Li-u. Stadion San Siro je otvoren 1926. godine, stadion je sagradio AC Milan na čelu sa Pierom Pirreli-em.