Chelsea – Tottenham

Želite doživiti atmosferu Stamford Bridge stadiona uživo? Onda ste na pravom mjestu, NogometTour.hr Vas vodi u London.

Putovanje avionom na utakmicu Chelsea-Tottenham uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu do Londona (uključene aerodromske takse)
 • Smještaj 2 noći u odlično lociranom hotelu sa 3*
 • Ulaznicu 1. kategorije – više kategorije uz nadoplatu
 • Uslugu delegata koji govori Hrvatskia jezik (*Za grupe iznad 15 ljudi, za manje grupe uz zahtjev)
  • Za sportskim akcijama po cijelom svijetu putujemo od 2008. godine. Na grupnim putovanjima našim klijentima na usluzi kada su u pitanju stvari vezane uz organizaciju i logistiku uvijek stoje iskusni delegati, za turističke posjete znamenitostima smo uvijek spremni obezbjediti turističkog vodića. Reference / O nama
 • Info linija non stop

Pretpostavljeni program putovanja:

Utorak: U jutarnjim satima let za London. Po dolasku, transfer u hotel i smještaj. Slobodan/zajednički program.  Poslije utakmice slobodan program.

Srijeda: Dopunski program: Razgledavanje centra grada i znamenitosti (npr.Buckinghamska palata, Big Ben, Trafalgar Square, Covent Garden, Tower Bridge itd.). Razgledavanje stadiona, posjeta klubskog muzeja, kupovina u oficijalnom FAN shopu. U večernjim satima slobodan/zajednički odlazak na utakmicu Chelsea – Tottenham.

Četvrtak: U ranim jutarnjim satima odjava iz hotela, transfer na aerodrom i povratak u Hrvatsku.

*Detaljan program putovanja će biti za putnike preciziran najkasnije sedam dana prije putovanja

Ne možete se sa svojom ljepšom polovinom dogovoriti gdje želite na izlet jer vi volite nogomet a ona kulturu? Da li ste posjetili London?

Glavni grad nogometa

Probajte putovati s nama. Samo u Premier Ligi trenutno nastupaju Tottenham, Chelsea, Arsenal, West Ham i Crystal Palace, što je više od četvrtine svih klubova u najjačem takmičenju na ostrvu.

Ukoliko Vam to nije dovoljno u nižim ligama možete pronaći QPR, legendarni Millwal i mnogo drugih klubova iz okoline.

U toku višednevne posjete gradu, u mogućnosti ste posjetiti više nogometnih utakmica koje Vam garantuju da ćete uživati u atmosferi koja postoji samo na nogometnim stadionima u Engleskoj. Naravno sa izborom i rezervacijom ulaznica ćemo Vam rado pomoći.

Obećali smo Vam i kulturu. Budući da putujete u britansku metropolu, bogatu turističkim atrakcijama, koja broji 9 miliona stanovnika, o kulturi je bespotrebno pisati. Gdje god da krenete naići ćete na neki od poznatih spomenika. Buckinghamska palata sa Trafalgarskim Trgom, Westminsterska opatija s Big Benom, London Eye ili Tower Bridge, turiste će očarati toliko da će usput zauzeti  veliki dio memorijske kartice na Vašem aparatu. Čuvajte je i za nogomet.

Budete li trebali razgledavanje stadiona Vašeg omiljenog kluba, rado ćemo Vam pomoći. Upoznati ćemo Vas sa historijom u klubskom muzeju, poslije toga se možete radovati kupovinom suvenira u oficijalnom FAN shopu.

Malo? Želite li doživjeti nešto drugo? Nije problem, London nudi bezbroj atrakcija i naš tim će Vam uvijek pripremiti posjetu odabranog mjesta i pobrinuti se za to da budete bez brige.

Želite putovati u London? Kontaktirajte nas.

Mišljenje klijenata o putovanjima Chelsea, Tottenham

Iskustva su individualna i mogu se razlikovati.

 • Ovim putem bih vam se želio zahvaliti za ovaj izlet. Cijeli put je protekao bez ikakvih problema. Zahvaljujući detaljnim informacijama svugdje smo stigli na vrijeme. Imali smo dosta vremena da obiđemo London. Osjećaj na utakmici je bio neopisiv, "pobijedili smo", atmosfera je bila nevjerovatna. Još jednom hvala, ispunili ste moj fudbalski san! Sigurne preporuke svima.
  Tomaš Karba | Chelsea-Arsenal
 • Dobar dan, iskoristili smo vašu ponudu za kupovinu utakmice Chelsea-Leicester. Kod ulaznica se nije pojavio ni najmanji problem i sve je prošlo u najboljem redu. Ulaznice su stigle poštom na kućnu adresu i u utakmici smo zahvaljujući vama, uživali.
  Ivo Fišer | Chelsea-Leicester

O klubovima

Chelsea

Chelsea FC je osnovan 1905. godine u pubu po imenu The Rising Sun. Prvi put prvak Engleske Chelsea je postao u sezoni 1954./1955. . Jeste li znali da je stadion Stamford Bridge otvoren još 28.4.1877. godine, mnogo prije nego što su braća Joseph i Gus Mear došli na ideju da osnuju Chelsea FC. Stadion je prvenstveno namijenjen za Londonski atletički klub, koji se našao 1904. godine u finansijskim problemima i nakon toga su braća Mears stadion kupili. Za što im je bio stadion bez fudbalskog kluba, i tako je nastao Chelsea FC. Nova era Chelsea FC se dešava od 2003. godine kada je "plave" sa Stamford Bridge-a kupio Ruski milijarder Roman Abramovič. Era Romana Abramoviča najuspješnija je u historiji Chelsea FC

Tottenham

Spurs-i su klub iz sjevernog Londona osnovan 1882. godine kao Hotspurs FC. U prvu ligu ulaze tek 1909. godine. Tottenham je prvi engleski klub koji je osvojio duplu krunu (Liga i kup) 1961. godine. Tottenham je također prvi engleski klub koji je osvojio Evropsko takmičenje, 1963. godine osvojili su Kup Pobjednika kupova. Domaći stadion Spurs-a do 2016. godine bio je White Hart Lane, kada su Spurs-i odlučili sagraditi novi stadion u neposrednoj blizini trenutnog. White Hart Lane je otvoren 1899. godine, najviše gledatelja na jednoj utakmici je bilo u finalu FA kupa protiv Sunderlanda kada je utakmici prisustvovalo 75 038 gledatelja. Tottenham svoje utakmice trenutno igra na legendarnom Wembley-u.