Hertha Berlin – Bayern München

Želite posjetiti Njemačku i pogledati utakmicu Hertha Berlin – Bayern München za akcijsku cijenu? Onda ste na pravom mjestu! NogometTour.hr vas vodi u Njemačku na utakmicu i na nezaboravan provod.

Putovanje avionom na utakmicu Hertha Berlin – Bayern München uključuje:

 • POVRATNA AVIONSKA KARTA
  • pogodan spoj: Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Osijek
 • SMJEŠTAJ
  • hotel sa 3*, viši standard na upit
 • ULAZNICA
 • USLUGA DELEGATA
  • kod grupe više od 15 klijenta, ili na zahtjev
 • OSIGURANJE
 • NAŠA PREPORUKA
  • poklonite putovanje kao nezaboravno iskustvo – rado ćemo pripremiti poklon bon po vašoj želji
  • zašto NogometTour.hr? pročitajte procjene zadovoljnih klijenta

Preporučeni program putovanja (u slučaju da se utakmica igra u subotu) :

SUBOTA: Odlazak u Njemačku. Nakon dolaska transfer u hotel (prijava od 14:00). Kasnije odlazak na stadion i pratnja utakmice Hertha Berlin – Bayern München.

NEDJELJA: Odjava iz hotela (do 12:00). Nakon odjave transfer na aerodrom.

Putovanje po mjeri: Napišite nam vaše zahtjeve za prijevoz, smještaj, ulaznice, dodatni program i mi ćemo vam pripremiti ponudu točno po vašoj želji.

Upozoravamo da se popusti i akcije ne mogu međusobno kombinirati.

Mišljenje klijenata o putovanjima Hertha, B.München

Iskustva su individualna i mogu se razlikovati.

 • Želim da se zahvalim vašoj agenciji za predivan doživljaj u Berlinu na utakmici Hertha-Bayern. Sve je proteklo bez ikakvih problema. Transfer je bio dobar i bez problema, autobus odličan, mjesta na stadionu također, delegat i vodič odlični. Još jednom veliko hvala!
  Alexandar Spišiak | Hertha-Bayern
 • Dobar dan svima u Fudbaltour! Želimo vam se zahvaliti u ime cijele porodice. Prisustvovali smo utakmici FC Bayern-FC Koln i bio je to doživljaj koji se ne sreće svaki dan. Kada je moja kćerka rekla da ćemo ovo morati ponoviti (a ne prati i ne voli fudbal), onda nema potrebe da išta više dodajemo. Sve pohvale za organizaciju i vidimo se ponovo. Hvala!
  Marcel Štefani | Bayern Munchen-FC Koln

O klubovima

Hertha

Klub je osnovan 25. jula 1892. godine kao BFC Hertha 92. Iako je Hertha jedno od imena germanske boginje plodnosti, ovaj klub nije dobio ime po mitološkim bićima. Naime, četiri mladića su tog dana krenuli na put brodom koji se zvao Hertha, a po njemu je i klub dobio ime. Dimnjak na brodu bio je obojen u plave i bijele pruge, što je odredilo i buduće boje kluba. BFC Herta 92 je od samog starta ostvarivao dobre rezultate, a 1905. godine je osvojio i prvi šampionat. Zbog lošeg finansijskog stanja, klub je bio prinuđen spojiti se sa bogatim BSC Berlinom. Tako 1920. godine nastaje BSC Hertha. U dvadesetim godinama Hertha je šest puta zaredom ulazila u finala šampionata Njemačke. Od tih šest finala, osvajači su bili u samo dva finala(1930. i 1931. godine). Tada je za klub igrao i Hanne Sobek koji je najpopularniji berlinski fudbaler svih vremena. Dolaskom nacista na vlast Hertha zapada u krizu iz koje se izvlaći krajem 50-ih godina. 1963. Hertha postaje šampion Oberlige Berlin i ulazi u Bundesligu. Samo dvije godine kasnije Hetha biva izbačena u niži rang zbog kršenja propisa o platama. No, Hertha se brzo vratila u najviši rang njemačkog fudbala. 1971. klub je bio uključen u skandal sa nameštanjem utakmica, te ubrzo dolazi do novih finansijskih problema zbog kojih dolazi do prodaje stadiona. Ipak, u ovom periodu klub je ostvario dobre rezultate. Bili su vicešampioni, dva puta finalisti kupa i polufinalisti Kupa UEFA. 1980-97 je bio krizni period za Herthu. Klub je u Bundesligi proveo samo četiri sezone. Sredinom devedesetih, klub uspijeva da nađe sponzore, vrati se u ligu, a ubrzo stigne i do Lige šampiona. Bili su standardni Bundesligaši sve do 2010. kada ispadaju u Zweitu. Kako su se ekspresno vratili u Bundesligu naredne sezone(2011.), tako su se i vratili u 2. Bundesligu(2012). Ipak, 2013. godine je klub izborio promociju i do danas nisu ispadali.

B.München

Prvih sto godina Bayernove povijesti i uspješne priče počinju i završavaju sa imenom Franz. Zanimljiva je slučajnost da se vođa jedanaest “pobunjenika”, koji su se u noći 27. veljače 1900. sastali u restoranu Gisela kako bi se razdvojili od kluba MTV 1879. i osnovali FC Bayer, zvao Franz (Franz John), jednako kao i legendarni Kaiser (Franz Beckenbauer), koji je u ulozi predsjednika uveo klub u novi milenij. Puno vremena i puno razlika razdvajaju sadašnju i tadašnju situaciju. Franz John osnovao je sa svojim prijateljima Bayern iz ničega i bio je oduševljen relativno skromnim rezultatima, poput pobjede rezultatom 7:2 u prvoj utakmici protiv svog bivšeg kluba MTV 1879. U njegovim počecima, ljudi su Bayern, tada poznat kao Schwabinger Bayern, prepoznavali po slamnatim šeširima koje su nosili njegovi nogometaši. Franz Beckenbauer, s druge strane, bio je jedan od onih koji su pridonijeli da ovaj klub postane ono što danas jest – međunarodno poznat i uspješan klub sa milijunima navijača, institucija koja je davno prerasla okvire njemačkog nogometa. Čak niti u najluđim snovima Franz John nije mogao predvidjeti da će klub koji je osnovao imati takvu budućnost ili da će jednog dana postati prvakom Njemačke, Europe, pa čak i svijeta. Nije mogao ni zamisliti da će se stoljeće kasnije, u rano proljeće 1999. godine, Beckenbauer sastati sa vodećim svjetskim političarima, te da će mu britanski premijer Tony Blair došapnuti kako je upravo on najpoznatija osoba na tom sastanku. Očito je, nešto se nevjerojatno dogodilo u sto godina između vremena dva Franza. Bavarci su najveći i najpopularniji Njemački klub i jedan od najpopularnijih klubova na svijetu.