Inter Milano – Borussia Dortmund

Želite posjetiti šarmantnu Italiju i vidjeti neodoljiv Milano i utakmicu Intera? Onda ste na pravom mjestu! NogometTour.hr Vas vodi u Italiju na utakmicu Intera i na nezaboravan provod.

Putovanje avionom na utakmicu Inter Milan – Borussia Dortmund uključuje:

 • POVRATNA AVIONSKA KARTA
  • pogodan spoj: Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Osijek
 • SMJEŠTAJ
  • hotel sa 3*, viši standard na upit
 • ULAZNICA
  • osnovne kategorije, bolje kategorije uz nadoplatu
  • ako ste zainteresirani samo za ulaznicu bez prijevoza i smještaja kontaktirajte nas
 • USLUGA DELEGATA
  • kod grupe više od 15 klijenta, ili na zahtjev
 • OSIGURANJE
 • NAŠA PREPORUKA
  • poklonite putovanje kao nezaboravno iskustvo – rado ćemo pripremiti poklon bon po vašoj želji
  • zašto NogometTour.hr? pročitajte procjene zadovoljnih klijenta

Preporučeni program putovanja:

SRIJEDA: Odlazak u Italiju. Nakon dolaska transfer u hotel (prijava od 14:00). Kasnije odlazak na stadion i pratnja utakmice Inter Milan – Borussia Dortmund.

ČETVRTAK: Odjava iz hotela (do 12:00). Nakon odjave transfer na aerodrom.

Putovanje po mjeri: Napišite nam vaše zahtjeve za prijevoz, smještaj, ulaznice, dodatni program i mi ćemo vam pripremiti ponudu točno po vašoj želji.

Mišljenje klijenata o putovanjima Inter Milan, Dortmund

Iskustva su individualna i mogu se razlikovati.

 • Učestvovao sam na ovom putovanju na utakmicu Inter-Milan. Za vrijeme putovanja nije nastao ni najmanji problem, sve je proteklo po dogovoru i planu. Pred autobusom smo dobili kovertu sa informacijama i ulaznicom. Putovali smo komfornim autobusom koji je bio opremljen savremenom opremom. Poslije dolaska u Milano metroom smo stigli do centra grada gdje je slijedio slobodan program i posjete znamenitostima. Kada je došlo vrijeme utakmice krenuli smo iz centra grada na San Siro. Događaj za pamćenje. Naelektrisana atmosfera se osjećala svuda oko stadiona. Utakmica je bila odlična, vidjeli smo 5 golova. Derbi u Milanu ima svoju čar. Tribine su bile rasprodane i zaista smo uživali svaki minut ovog putovanja. Ne preostaje nam ništa drugo nego da preporučimo fudbaltour agenciju svim ljubiteljima fudbala. Pozdrav.
  Milan Schmidt | Inter Milan-AC Milan
 • Najbolji fudbalski doživljaj ! Nevjerovatno, još ne mogu sebi da dođem. Ovo što je Liverpool danas napravio još nije uspio niko. FudbalTour momci vi ste jednostavno top !!! Liverpool - Dortmund 4:3
  Zuzana Bachrata Cibulkova | Liverpool - Dortmund

O klubovima

Inter Milan

Klub je osnovan 1908. godine pod nazivom Internazionale Milano nakon raskola milanskog kriket i nogometnog kluba (u kojem se nalazilo 44 članova). Grupa talijana i švicaraca bila je nesretna usred dominacije talijana u klubu AC Milan, te su osnovali Internazionale. Pristalice Intera su uglavnom pripadnici srednje i visoke klase. Inter na San Siru nastupa od 1947. godine. Iako je Giuseppe Meazza nastupao za oba kluba, veći trag je ostavio u Interu. Naziv Giuseppe Mezza koriste uglavnom navijači Intera dok navijači Milana koriste prvobitni naziv San Siro.

Dortmund

Klub je osnovan 19. decembra 1909. godine. Osnivači su bili: Franz i Paul Braun, Henry Cleve, Hans Debest, Paul Dziendzielle, Franz, Julius and Wilhelm Jacobi, Hans Kahn, Gustav Müller, Franz Risse, Fritz Schulte, Hans Siebold, August Tönnesmann, Heinrich i Robert Unger, Fritz Weber, Franz Wendt i Benno Elkan. Naziv Borussia je dobila ime po latinskoj riječi za Prusku. Tokom narednih godina klub je uživao tek u skromnom uspjehu igranja u lokalnim ligama. 1929. godine je bio na rubu bankrota kada je uprava pokušala pojačati klub sa potpisivanjem nekih plaćenih profesionalnih nogometaša. Godine 1930. tadašnji predsjednik je smjenjen zato što se odbio pridružiti nasističkoj stranci, pa je klub upao u probleme. Nakon Drugog svjetskog rata klub počinje redati uspjehe. Poslije dvije njemačke titule tokom 1950-ih Borussia je bila ne samo jedan od osnivača Bundeslige, nego i domaćin osnivačke skupštine. U novu ligu žuto-crni su ušli kao prvaci, a postigli su i prvi gol u njenoj historiji. Kup Njemačke prvi put im je pripao 1965. godine, a slijedeće sezone Borussia je u Glasgowu pobijedila Liverpool sa 2–1 i došla do prvog evropskog trofeja. Potom je uslijedila decenija krize, koja je vrhunac dostigla 1978. godine porazom od Borussije Mönchengladbach od 12–0. Do novog trofeja Dortmund dolazi tek 1989. godine osvajanjem nacionalnog kupa. Zahvaljujući treneru Ottmar Hitzfeldu i velikim ulaganjima, kojima su mnogi njemački igrači vraćeni iz Italije, Borussia je tokom 1990-ih konstantno postala kandidat za titulu, a naslovi su osvojeni 1995. i 1996. godine. Nakon toga u narednih 15 godina u trofejnu salu stigla je samo jedna domaća titula (2002. godine). Finansijska kriza sa kojom se Dortmund borio u jednom trenutku zaprijetila je i bankrotom. Ipak, klub je uspio da se stabilizuje uz pomoć sponzora. 2008. godine na mjesto šefa stučnog štaba dolazi Jürgen Klopp. Sa po dvije titule domaćeg prvenstva i nacionalnog kupa, te plasmanom u finale Lige prvaka Klopp je ostavio dubok trag u klubu iz Sjeverne Rajne-Vestfalija.