Liverpool – Manchester City

Koliko golova će zabiti zvijezde Liverpoola Manchesteru City? Pratite utakmicu Premier League uživo.

Putovanje avionom na utakmicu Liverpool – Manchester City uključuje:

 • POVRATNA AVIONSKA KARTA
  • pogodan spoj: Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Osijek
 • SMJEŠTAJ
  • hotel sa 3*, viši standard na upit
 • ULAZNICA
 • USLUGA DELEGATA
  • kod grupe više od 15 klijenta, ili na zahtjev
 • OSIGURANJE
 • NAŠA PREPORUKA
  • poklonite putovanje kao nezaboravno iskustvo – rado ćemo pripremiti poklon bon po vašoj želji
  • zašto NogometTour.hr? pročitajte procjene zadovoljnih klijenta

Preporučeni program putovanja (u slučaju da se utakmica igra u subotu) :

PETAK: Odlazak u Englesku. Nakon dolaska transfer u hotel (prijava od 14:00).

SUBOTA: Individualan program. Kasnije odlazak na stadion i pratnja utakmice Liverpool – Manchester City.

NEDELJA: Preporučujemo posjetu besplatnih atrakcija (posjeta centra i funshop-a, Albert Docks, koncerti u Cavern Clubu, Stanley park). U slučaju interesa možemo osigurati ulaznice za posjetu lokalnih atrakcija (The Beatles muzej, Merseyside Maritime muzej, Liverpool Cathedral, obilasci nogometnih stadiona)

PONEDJELJAK: Odjava iz hotela (do 12:00). Nakon odjave transfer na aerodrom.

Putovanje po mjeri: Napišite nam vaše zahtjeve za prijevoz, smještaj, ulaznice, dodatni program i mi ćemo vam pripremiti ponudu točno po vašoj želji.

 

Mišljenje klijenata o putovanjima Liverpool, Manchester City

Iskustva su individualna i mogu se razlikovati.

 • Najbolji fudbalski doživljaj ! Nevjerovatno, još ne mogu sebi da dođem. Ovo što je Liverpool danas napravio još nije uspio niko. FudbalTour momci vi ste jednostavno top !!! Liverpool - Dortmund 4:3
  Zuzana Bachrata Cibulkova | Liverpool - Dortmund
 • Perfektno putovanje, odlična ekipa ljudi, super doživljaj za cijeli život. Zahvaljujem se na organizaciji i popratnom programu Juliusu Turčeku. Jedina šteta je što nismo postigli gol. S pozdravom "Pozdrav sportu a fudbalu posebno".
  Ivan Bireš | Liverpool - Manchester United

O klubovima

Liverpool

Liverpool je najuspješniji Engleski klub u Evropskim takmičenjima i drugi najuspješniji klub u Engleskoj. Vremena najveće slave su prošlost. The Reds-i su zadnji put na Anfieldu slavili titulu daleke 1990. godine. Ipak i pored toga je legendarni stadion i dalje konstantno popunjen do zadnjeg mjesta. Kada iz pravca legendarnog The Kop-a čujete horsku izvedbu najpoznatije himne jednog fudbalskog kluba na svijetu, shvatiti ćete zašto je ovaj klub zaista poseban. Naravno, samo u slučaju da ne navijate za Everton, protiv kojeg LFC svake godine vodi bitku za vladara grada na rijeci Mersey. Himna kluba je pjesma You'll Never Walk Alone od legendarne Liverpoolske grupe The Beatles. Ova pjesma je zaštitni znak Liverpool FC i navijači je pjevaju na svakoj utakmici bez obzira na ishod. Najveći rivali Liverpoola su Everton i Manchester United. Za gradskog rivala vezana je i historijska činjenica da je Everton svoje domaće utakmice prvih 7 godina igrao na stadionu Anfield, ali je 1892. godine odlučio da ga napusti i vlasnici Anfield-a su odlučili osnovati novi klub, Liverpool FC. Ovaj gradski derbi poznatiji kao Merseyside derbi je jedan od najvećih fudbalskih derbija na svijetu, prema oficijalnoj statistici na ovoj utakmici je dodjeljen najveći broj crvenih kartona.

Manchester City

Klub je osnovan 1880. godine kao St. Marks (West Gordon), 1887. godine mijenja ime u Ardwick AFC. Današnji naziv Manchester City FC popularni "Građani" nose od 1894. godine. Najuspješnije razdoblje kluba je kasnih 1960-ih i ranih 1970-ih. Tijekom 1990-ih godina klub je nekoliko puta ispadao u Drugu te čak i u Treću ligu. "Građane" je 2007. godine kupio bivši tajlandski premijer Thaksim Shinawatra. Sljedeće godine klub je kupila firma šejka Mansour Bin Zayed Nahyan-a. Građani svoje domaće utakmice igraju na stadionu City of Manchester Stadium koji od 2011. godine nosi ime Etihad Stadium. Ove sezone građani pod vodstvom Pepa Guardiole su suvereno na čelu Premiershipa i sigurnim koracima koračaju prema tituli.