Manchester City – Liverpool

Želite doživiti atmosferu Etihad Stadiona uživo? Onda ste na pravom mjestu, NogometTour.hr Vas vodi u Manchester.

Putovanje avionom na utakmicu Manchester City – Liverpool uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu do Manchester-a (uključene aerodromske takse)
 • Smještaj 3 noći u odlično lociranom hotelu sa 3*
 • Ulaznicu osnovne kategorije – više kategorije uz nadoplatu
 • Uslugu delegata koji govori BHS jezik (*Za grupe iznad 15 ljudi, za manje grupe uz zahtjev)
  • Za sportskim akcijama po cijelom svijetu putujemo od 2008. godine. Na grupnim putovanjima našim klijentima na usluzi kada su u pitanju stvari vezane uz organizaciju i logistiku uvijek stoje iskusni delegati, za turističke posjete znamenitostima smo uvijek spremni obezbjediti turističkog vodića. Reference / O nama
 • Info linija non stop

Pretpostavljeni program putovanja

Petak: Odlazak. Po dolasku transfer u hotel i smještaj. Slobodan/zajednički program.

Subota: Dopunski program: Posjeta centru grada, znamenitosti (npr.Manchester Town Hall,Manchester Cathedral, Albert Square itd.). Razgledavanje stadiona, posjeta klubskog muzeja, kupovina u FAN shopu.

Nedjelja: Dopunski program: Posjeta gradskih atrakcija (npr.Narodni muzej fudbala, Heaton Park, Hard Rock Cafe Manchester, lokalni pubovi itd.). Nakon toga individualni/zajednički odlazak na utakmicu. Poslije utakmice slobodan program.

Ponedjeljak: Odjava iz hotela, i slobodan/ zajednički program. Nakon toga transfer na aerodrom i povratak.

*Program putovanja će biti poznat najkasnije sedam dana prije putovanja

 

Šta znate o Manchesteru? Nalazi se u Engleskoj, u njemu svoje domaće utakmice igraju United i City, kišoviti industrijski grad s velikim brojem fabrika i radničkih kvartova. Možda znate da iz ovog grada dolazi i poznata grupa Oasis. Ali to je malo, Manchester nudi mnogo više.

Šta mislite o šetnji kroz predivni centar grada koji je uvršten na listu zaštićenih UNESCO-vih znamenitosti? Ili posjeta zatvorene sportske dvorane, u kojoj se može skijati i voziti snowboard tokom cijele godine? Ili možda šetnja oko vodenih kanala ili mlinova koji dočaravaju specifičnu atmosferu grada koji će vas iznenaditi svojom ljepotom.

Lagati Vas nećemo, u ovom gradu je vjera fudbal. Iako paradoksno u njemu vladaju „Đavoli“.  Uvjerite se u svemu razgledavajući njihov sveti hram Old Trafford i izaberite neki suvenir u ogromnom klubskom FAN shopu. Ukoliko poput nas, volite engleski fudbal,  ne propustite posjetiti Narodni muzej fudbala čije je sjedište upravo u Manchesteru.

Ukoliko za vrijeme boravka budete prezasićeni fudbalom, atraktivno je i bliža okolina grada. S našim delegatom ste u mogućnosti posjetiti klasično britansko naselje u jedinstvenim krčmama u kamenim kućicama, gdje možete degustirati lokalno pivo i regionalne specijalitete. Ko zna, možda se sa domaćinima uključite u debatu da li je bolji United ili City.

Želite putovati u Manchester? Kontaktirajte nas.

 

 

Mišljenje klijenata o putovanjima Manchester City, Liverpool

Iskustva su individualna i mogu se razlikovati.

 • Najbolji fudbalski doživljaj ! Nevjerovatno, još ne mogu sebi da dođem. Ovo što je Liverpool danas napravio još nije uspio niko. FudbalTour momci vi ste jednostavno top !!! Liverpool - Dortmund 4:3
  Zuzana Bachrata Cibulkova | Liverpool - Dortmund
 • Perfektno putovanje, odlična ekipa ljudi, super doživljaj za cijeli život. Zahvaljujem se na organizaciji i popratnom programu Juliusu Turčeku. Jedina šteta je što nismo postigli gol. S pozdravom "Pozdrav sportu a fudbalu posebno".
  Ivan Bireš | Liverpool - Manchester United

O klubovima

Manchester City

Klub je osnovan 1880. godine kao St. Marks (West Gordon), 1887. godine mijenja ime u Ardwick AFC. Današnji naziv Manchester City FC popularni "Građani" nose od 1894. godine. Najuspješnije razdoblje kluba je kasnih 1960-ih i ranih 1970-ih. Tijekom 1990-ih godina klub je nekoliko puta ispadao u Drugu te čak i u Treću ligu. "Građane" je 2007. godine kupio bivši tajlandski premijer Thaksim Shinawatra. Sljedeće godine klub je kupila firma šejka Mansour Bin Zayed Nahyan-a. Građani svoje domaće utakmice igraju na stadionu City of Manchester Stadium koji od 2011. godine nosi ime Etihad Stadium. Ove sezone građani pod vodstvom Pepa Guardiole su suvereno na čelu Premiershipa i sigurnim koracima koračaju prema tituli.

Liverpool

Liverpool je najuspješniji Engleski klub u Evropskim takmičenjima i drugi najuspješniji klub u Engleskoj. Vremena najveće slave su prošlost. The Reds-i su zadnji put na Anfieldu slavili titulu daleke 1990. godine. Ipak i pored toga je legendarni stadion i dalje konstantno popunjem do zadnjeg mesta. Kada iz pravca legendarnog The Kop-a čujete horsku izvedbu najpoznatije himne jednog fudbalskog kluba na svijetu, shvatiti ćete zašto je ovaj klub zaista poseban. Naravno, samo u slučaju da ne navijate za Everton, protiv kojeg LFC svake godine vodi bitku za vladara grada na rijeci Mersey. Himna kluba je pesma You'll Never Walk Alone od legendarne Liverpoolske grupe The Beatles. Ova pjesma je zaštitni znak Liverpool FC i navijači je pjevaju na svakoj utakmici bez obzira na ishod. Najveći rivali Liverpoola su Everton i Manchester United. Za gradskog rivala vezana je i historijska činjenica da je Everton svoje domaće utakmice prvih 7 godina igrao na stadionu Anfield, ali je 1892. godine odlučio da ga napusti i vlasnici Anfield-a su odlučili osnovati novi klub, Liverpool FC. Ovaj gradski derbi poznatiji kao Merseyside derbi je jedan od najvećih fudbalskih derbija na svijetu, prema oficijelnoj statistici na ovoj utakmici je dodjeljen najveći broj crvenih kartona.