Manchester United – Arsenal

Koliko golova će zabiti zvijezde Manchester United-a Arsenal-u? Pratite utakmicu Premier League uživo.

Putovanje avionom na utakmicu Manchester United – Arsenal uključuje:

 • POVRATNA AVIONSKA KARTA
  • pogodan spoj: Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Osijek
 • SMJEŠTAJ
  • hotel sa 3*, viši standard na upit
 • ULAZNICA
 • USLUGA DELEGATA
  • kod grupe više od 15 klijenta, ili na zahtjev
 • OSIGURANJE
 • NAŠA PREPORUKA
  • poklonite putovanje kao nezaboravno iskustvo – rado ćemo pripremiti poklon bon po vašoj želji
  • zašto NogometTour.hr? pročitajte procjene zadovoljnih klijenta

 

Preporučeni program putovanja (u slučaju da se utakmica igra u Ponedjeljak) :

PONEDJELJAK: Odlazak u Englesku. Nakon dolaska transfer u hotel (prijava od 14:00). Individualan program. Kasnije odlazak na stadion i pratnja utakmice Manchester United – Arsenal.

UTORAK: Odjava iz hotela (do 12:00). Nakon odjave transfer na aerodrom.

Putovanje po mjeri: Napišite nam vaše zahtjeve za prijevoz, smještaj, ulaznice, dodatni program i mi ćemo vam pripremiti ponudu točno po vašoj želji.

 

 

Mišljenje klijenata o putovanjima Manchester United, Arsenal

Iskustva su individualna i mogu se razlikovati.

 • Perfektno putovanje, odlična ekipa ljudi, super doživljaj za cijeli život. Zahvaljujem se na organizaciji i popratnom programu Juliusu Turčeku. Jedina šteta je što nismo postigli gol. S pozdravom "Pozdrav sportu a fudbalu posebno".
  Ivan Bireš | Liverpool - Manchester United
 • Dobar dan, ovim putem bih se želio zahvaliti agenciji FudbalTour za nezaboravan doživljaj na dvomeču Liverpool - Chelsea i Manchester United - Hull City. Sve je bilo perfektno organizovano i na visokom nivou, predstavici FudbalTour su nam bili na usluzi tokom cijelog putovanja. Sa četiri problematična učesnika putovanja su se ponijeli sa hladnom glavom i odlično se pobrinuli za ostatak putnika. Ulaznice za utakmicu su bile tačno onakve kakve smo očekivali - perfektne. Sve je proteklo prema planu i naš je doživljaj nezaboravan. Želim se veoma zahvaliti i svima koji žele otići na neko nezaboravno putovanje toplo preporučujem da kontaktiraju nekoga od profesionalaca iz agencija FudbalTour. Ja se već sada radujem sljedećem zajedničkom putovanju.
  Peter Rybansky | Dvomeč Liverpool - Chelsea / Manchester United - Hull City

O klubovima

Manchester United

Klub je osnovan kao Newton Health od strane Lancashire i Yorkshire željeznica. Boje dresova su bile zeleno-žute boje. Nakon što je klub 1902. godine doživio bankrot, kupuje ga vlasnik kompanije Manchester breweries John Henry Davies, i na prijedlog talijanskog imigranta Loisa Rocce mijenja ime u kluba u Manchester United tako da je Manchester United službeno počeo postojati 26. aprila 1902. godine. Stadion Old Trafford (Teatar snova) na kojem Manchester United igra od 1910. godine bio je uništen u periodu od 1941. do 1949. godine zahvaljujući bombardiranju u drugom svjetskom ratu. Na Teatru snova su nastupale mnoge fudbalske veličine poput George Best-a, Bobby Charlton-a, Matt Busby-a, Ryan Giggs-a, David Beckham-a, Erica Cantone, Cristiano Ronalda i mnogih drugih. Najuspješnija era kluba vezana je uz Sir Alex Fergusona.

Arsenal

Radnici tvornice oružja Royal Arsenal u Woolwichu 1886. godine osnivaju klub po imenu Dial Square, no klub je ubrzo nakon osnivanja promijenio ime kluba u Royal Arsenal, nakon ulaska u u profesionalne vode klub je preimenovan u Woolwich Arsenal. U prvu ligu ulaze 1904. godine, međutim niska posjećenost značila je za "Topnike" finansijsku krizu. Nakon ispadanja u drugu ligu 1933. godine se klub seli na novi stadion u sjevernom Londonu, legendarni Highbury. Naredne godine izbacuju Woolwich iz imena. Arsenal završava na 1919. godine na petom mjestu ali ipak postiže plasman u Prvu ligu ispred ljutog rivala Tottenhama, od tada datira veliko rivalstvo ovih klubova. Arsenal se na Highbury-u zadržao do 2006. godine kada prelazi na novi Emirates stadium. Era Arsena Wengera se dijeli na dva dijela, ovaj prvi je bio mnogo uspješniji , u drugoj polovini se klub našao u problemima kako zadržati najbolje igrače koji odlaze za boljim uslovima. Ali to ne znači da Arsenal ne igra dopadljiv fudbal. "Topnici" su uvijek poslastica za fudbalske sladokusce.