Manchester United – Liverpool

Želite doživiti atmosferu “Teatra snova” uživo? Onda ste na pravom mjestu, NogometTour.hr Vas vodi u Manchester.

Putovanje avionom na utakmicu Manchester United – Liverpool  uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu do Manchester-a (uključene aerodromske takse)
 • Smještaj 3 noći u odlično lociranom hotelu sa 3*
 • Ulaznicu osnovne kategorije – više kategorije uz nadoplatu
 • Uslugu delegata koji govori BHS jezik (*Za grupe iznad 15 ljudi, za manje grupe uz zahtjev)
  • Za sportskim akcijama po cijelom svijetu putujemo od 2008. godine. Na grupnim putovanjima našim klijentima na usluzi kada su u pitanju stvari vezane uz organizaciju i logistiku uvijek stoje iskusni delegati, za turističke posjete znamenitostima smo uvijek spremni obezbjediti turističkog vodića. Reference / O nama
 • Info linija non stop

Pretpostavljeni program putovanja:

Petak: Odlazak. Po dolasku transfer u hotel i smještaj. Slobodan/zajednički program.

Subota: Dopunski program: Posjeta centru grada, znamenitosti (npr.Manchester Town Hall,Manchester Cathedral, Albert Square itd.). Razgledavanje stadiona, posjeta klubskog muzeja, kupovina u FAN shopu.

Nedjelja: Dopunski program: Posjeta gradskih atrakcija (npr.Narodni muzej fudbala, Heaton Park, Hard Rock Cafe Manchester, lokalni pubovi itd.). Nakon toga individualni/zajednički odlazak na utakmicu. Poslije utakmice slobodan program.

Ponedjeljak: Odjava iz hotela, i slobodan/ zajednički program. Nakon toga transfer na aerodrom i povratak.

*Program putovanja će biti poznat najkasnije sedam dana prije utakmice

Šta znate o Manchesteru? Nalazi se u Engleskoj, u njemu svoje domaće utakmice igraju United i City, kišoviti industrijski grad s velikim brojem fabrika i radničkih kvartova. Možda znate da iz ovog grada dolazi i poznata grupa Oasis. Ali to je malo, Manchester nudi mnogo više.

Šta mislite o šetnji kroz predivni centar grada koji je uvršten na listu zaštićenih UNESCO-vih znamenitosti? Ili posjeta zatvorene sportske dvorane, u kojoj se može skijati i voziti snowboard tokom cijele godine? Ili možda šetnja oko vodenih kanala ili mlinova koji dočaravaju specifičnu atmosferu grada koji će vas iznenaditi svojom ljepotom.

Lagati Vas nećemo, u ovom gradu je vjera nogomet. Iako paradoksno u njemu vladaju „Đavoli“.  Uvjerite se u svemu razgledavajući njihov sveti hram Old Trafford i izaberite neki suvenir u ogromnom klubskom FAN shopu. Ukoliko poput nas, volite engleski nogomet,  ne propustite posjetiti Narodni muzej nogometa čije je sjedište upravo u Manchesteru.

Ukoliko za vrijeme boravka budete prezasićeni nogometom, atraktivno je i bliža okolina grada. S našim delegatom ste u mogućnosti posjetiti klasično britansko naselje u jedinstvenim krčmama u kamenim kućicama, gdje možete degustirati lokalno pivo i regionalne specijalitete. Ko zna, možda se sa domaćinima uključite u debatu da li je bolji United ili City.

Želite putovati u Manchester? Kontaktirajte nas.

Mišljenje klijenata o putovanjima Manchester United, Liverpool

Iskustva su individualna i mogu se razlikovati.

 • Perfektno putovanje, odlična ekipa ljudi, super doživljaj za cijeli život. Zahvaljujem se na organizaciji i popratnom programu Juliusu Turčeku. Jedina šteta je što nismo postigli gol. S pozdravom "Pozdrav sportu a fudbalu posebno".
  Ivan Bireš | Liverpool - Manchester United
 • Dobar dan, ovim putem bih se želio zahvaliti agenciji FudbalTour za nezaboravan doživljaj na dvomeču Liverpool - Chelsea i Manchester United - Hull City. Sve je bilo perfektno organizovano i na visokom nivou, predstavici FudbalTour su nam bili na usluzi tokom cijelog putovanja. Sa četiri problematična učesnika putovanja su se ponijeli sa hladnom glavom i odlično se pobrinuli za ostatak putnika. Ulaznice za utakmicu su bile tačno onakve kakve smo očekivali - perfektne. Sve je proteklo prema planu i naš je doživljaj nezaboravan. Želim se veoma zahvaliti i svima koji žele otići na neko nezaboravno putovanje toplo preporučujem da kontaktiraju nekoga od profesionalaca iz agencija FudbalTour. Ja se već sada radujem sljedećem zajedničkom putovanju.
  Peter Rybansky | Dvomeč Liverpool - Chelsea / Manchester United - Hull City

O klubovima

Manchester United

Klub je osnovan kao Newton Health od strane Lancashire i Yorkshire željeznica. Boje dresova su bile zeleno-žute boje. Nakon što je klub 1902. godine doživio bankrot, kupuje ga vlasnik kompanije Manchester breweries John Henry Davies, i na prijedlog talijanskog imigranta Loisa Rocce mijenja ime u kluba u Manchester United tako da je Manchester United službeno počeo postojati 26. aprila 1902. godine. Stadion Old Trafford (Teatar snova) na kojem Manchester United igra od 1910. godine bio je uništen u periodu od 1941. do 1949. godine zahvaljujući bombardiranju u drugom svjetskom ratu. Na Teatru snova su nastupale mnoge fudbalske veličine poput George Best-a, Bobby Charlton-a, Matt Busby-a, Ryan Giggs-a, David Beckham-a, Erica Cantone, Cristiano Ronalda i mnogih drugih. Najuspješnija era kluba vezana je uz Sir Alex Fergusona.

Liverpool

Liverpool je najuspješniji Engleski klub u Evropskim takmičenjima i drugi najuspješniji klub u Engleskoj. Vremena najveće slave su prošlost. The Reds-i su zadnji put na Anfieldu slavili titulu daleke 1990. godine. Ipak i pored toga je legendarni stadion i dalje konstantno popunjem do zadnjeg mesta. Kada iz pravca legendarnog The Kop-a čujete horsku izvedbu najpoznatije himne jednog fudbalskog kluba na svijetu, shvatiti ćete zašto je ovaj klub zaista poseban. Naravno, samo u slučaju da ne navijate za Everton, protiv kojeg LFC svake godine vodi bitku za vladara grada na rijeci Mersey. Himna kluba je pesma You'll Never Walk Alone od legendarne Liverpoolske grupe The Beatles. Ova pjesma je zaštitni znak Liverpool FC i navijači je pjevaju na svakoj utakmici bez obzira na ishod. Najveći rivali Liverpoola su Everton i Manchester United. Za gradskog rivala vezana je i historijska činjenica da je Everton svoje domaće utakmice prvih 7 godina igrao na stadionu Anfield, ali je 1892. godine odlučio da ga napusti i vlasnici Anfield-a su odlučili osnovati novi klub, Liverpool FC. Ovaj gradski derbi poznatiji kao Merseyside derbi je jedan od najvećih fudbalskih derbija na svijetu, prema oficijelnoj statistici na ovoj utakmici je dodjeljen najveći broj crvenih kartona.