Napoli – Inter Milano

Želite posjetiti šarmantnu Italiju i vidjeti neodoljiv i utakmicu Napoli i Inter Milana? Onda ste na pravom mjestu! NogometTour.hr Vas vodi u Italiju na utakmicu Intera i na nezaboravan provod.

Putovanje avionom na utakmicu Napoli – Inter Milano uključuje:

 • POVRATNA AVIONSKA KARTA
  • pogodan spoj: Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Osijek
 • SMJEŠTAJ
  • hotel sa 3*, viši standard na upit
 • ULAZNICA
  • osnovne kategorije, bolje kategorije uz nadoplatu
  • ako ste zainteresirani samo za ulaznicu bez prijevoza i smještaja kontaktirajte nas
 • USLUGA DELEGATA
  • kod grupe više od 15 klijenta, ili na zahtjev
 • OSIGURANJE
 • NAŠA PREPORUKA
  • poklonite putovanje kao nezaboravno iskustvo – rado ćemo pripremiti poklon bon po vašoj želji
  • zašto NogometTour.hr? pročitajte procjene zadovoljnih klijenta

Preporučeni program putovanja (u slučaju da se utakmica igra u nedjelju) :

PETAK: Odlazak u Italiju. Nakon dolaska transfer u hotel (prijava od 14:00).

SUBOTA: Individualan program. Kasnije odlazak na stadion i pratnja utakmice Inter Neapol – Inter Milano.

NEDJELJA: Preporučujemo posjetu besplatnih atrakcija (napr. hrad Castel dell’Ovo, námestie Plebiscito, výlet do Pompejí, fanshop SSC Neapol). U slučaju interesa možemo osigurati ulaznice za posjetu lokalnih atrakcija (napr. dvorac Castel Nuovo, obilazak na ostrov Capri, obilazak na Vezuv, hop-on hop-off autobus).

PONEDJELJAK: Odjava iz hotela (do 12:00). Nakon odjave transfer na aerodrom.

Putovanje po mjeri: Napišite nam vaše zahtjeve za prijevoz, smještaj, ulaznice, dodatni program i mi ćemo vam pripremiti ponudu točno po vašoj želji.

Mišljenje klijenata o putovanjima Napoli, Inter Milan

Iskustva su individualna i mogu se razlikovati.

 • Bio sam na utakmici Napoli-Roma i sa ovim putovanjem sam bio jako zadovoljan. Imao sam dobro mjesto s odličnim pogledom. Organizacijski se agencija za sve učesnike odlično pobrinula a ja sam imao mogućnost drugi dan otići na izlet i vidjeti Vezuv i Pompej. Toplo preporučujem.
  Branislav Šaly | Napoli-AS Roma
 • Zbog prethodnih iskustava smo opet putovali sa fudbaltour agencijom na utakmicu Real Madrid-Napoli i opet bili zadovoljni. Putovanje je bilo dobro organizovano, smještaj odličan, usluge delegata na visokom nivo u šta smo se uvjerili već u prošlosti kada su nas znali dobro posavjetovati i pomogli nam riješiti neugodnu situaciju u kojoj smo se nažalost našli svojom krivicom. Najveći plus osim fudbalskog doživljaja je da uvijek na putovanjima vlada odlična atmosfera. Zbog toga vam poručujemo da se vidimo u Barceloni na prijateljskoj utakmici sa Sevilla-om.
  Vladimir Šebak | Real Madrid-Napoli

O klubovima

Napoli

SSC Napoli izvorno osnovan 1904. godine kao Campania. Klub dolazi iz južnog dijela Italije iz regije Kampanija po kojoj je klub prvobitno dobio ime. Napoli je uzdrmao svijet rekordnim transferom Diega Maradone za 6.9 miliona funti iz Barcelone u ljeto 1984. godine. U sezoni 1986./87. su osvojili sve što se moglo osvojiti, budući da to niti jednoj momčadi sa juga Italije nije pošlo za rukom, Napolitanci su se okrenuli Diegu Maradoni u smislu kulturnih, socijalnih i vjerskih granica i za njih je postao ikona. Napoli je nekoliko puta mijenjao ime, jedna od njih dogodila se nakon spajanja sa klubom Internazionale Napoli. Najnovija promjena dogodila se 2004. godine kada je klub proglasio bankrot, ali ga je ponovo osnovao filmski producent Aurelio De Laurentis kao Napoli Soccer Club, on je početkom 2006. godine otkupio cijelu historiju i vratio staro ime klubu pod imenom Societa Sportiva Calcio Napoli. Napoli je danas redovan učesnik Evropskih takmičenja i uvijek pretedent na vrh Serie A. Stadio San Paoli izgrađen je 1959. godine, a renoviran je 1990. godine za potrebe svjetskog prvenstva. Stadion je u vlasništvu grada Napulja.

Inter Milan

Klub je osnovan 1908. godine pod nazivom Internazionale Milano nakon raskola milanskog kriket i nogometnog kluba (u kojem se nalazilo 44 članova). Grupa talijana i švicaraca bila je nesretna usred dominacije talijana u klubu AC Milan, te su osnovali Internazionale. Pristalice Intera su uglavnom pripadnici srednje i visoke klase. Inter na San Siru nastupa od 1947. godine. Iako je Giuseppe Meazza nastupao za oba kluba, veći trag je ostavio u Interu. Naziv Giuseppe Mezza koriste uglavnom navijači Intera dok navijači Milana koriste prvobitni naziv San Siro.